Kruške oljuštiti, odstraniti semenke, preseći uzdužno na polovine, a zatim na kriške debljine 0,7 cm. Tepsiju premazati uljem, poređati kruške, posuti ih smeđim šećerom i poređati brusnice. Umutiti jaja sa šećerom, a zatim dodati brašno, prah pudinga od vanile, prašak za pecivo, vodu i ulje. Smesu dobro promešati a zatim razliti preko krušaka u tepsiji. Kolač staviti da se peče u rernu zagrejanu na 180°C oko 35 minuta. Gotov kolač ohladiti. Umutiti slatku pavlaku u čvrst sneg. Kolač sa kruškama i brusnicama dekorisati šlagom, servirati i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Natrijum - 107 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 57 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 53 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 35 g
Energetska vrednost porcije - 60 kcal
Natrijum - 53.5 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 28.5 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %
Vlakna - 0.5 g