Toggle Navigation

 

Pita sa jabukama i višnjama

Neprolazni ukus detinjstva.

Plativoo
Priprema

Jabuke izrendati, preliti sokom od limuna, dodati oceđŠene višnje i promešati.

Staviti dve kore, poprskati uljem, preklopiti sa još dve kore, poprskati uljem, posuti šećerom i keksom i poređŠati jabuke i višnje. Uviti u rolat i staviti u podmazan pleh. Ponavljati postupak dok se ne potroše svi sastojci.

Premazati pitu uljem i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko pola sata.

Gotovu pitu ohladiti, posuti šećerom u prahu i iseći na manje komade.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 70 g

Energetska vrednost porcije - 115 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 6 %

Masti - 4 g

Masti (%) - 32 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 18 g

Ugljeni hidrati (%) - 62 %

Natrijum - 100 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 35 g

Energetska vrednost porcije - 57.5 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 3 %

Masti - 2 g

Masti (%) - 16 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 9 g

Ugljeni hidrati (%) - 31 %

Natrijum - 50 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

30

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g tankih kora za pitu
    • 600 g jabuka
    • 600 g višanja
    • 100 g šećera
    • 100 ml ulja
    • 50 g mlevenog keksa
    • 1 limun