Jabuke izrendati, preliti sokom od limuna, dodati oceđene višnje i promešati.
Staviti dve kore, poprskati uljem, preklopiti sa još dve kore, poprskati uljem, posuti šećerom i keksom i poređati jabuke i višnje. Uviti u rolat i staviti u podmazan pleh. Ponavljati postupak dok se ne potroše svi sastojci.
Premazati pitu uljem i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko pola sata.
Gotovu pitu ohladiti, posuti šećerom u prahu i iseći na manje komade.
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 115 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 4 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 62 %
Natrijum - 100 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 35 g
Energetska vrednost porcije - 57.5 kcal
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 3 %
Masti - 2 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Natrijum - 50 mg
Vlakna - 0.5 g