Sjediniti u činiji keks, margarin badem i sok od jabuke.
Rasporediti masu u pripremljen kalup.
U šerpu staviti borovnice, šećer, brašno i sok od limuna.
Kratko prokuvati, a zatim dodati badem i cimet.
Promešati i rasporediti po testu. Ispeći pitu u zagrejanoj rerni na 220*C, oko 35 minuta.
Ohladiti, iseći i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 350 kcal
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 7 %
Masti - 14 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 54 g
Ugljeni hidrati (%) - 59 %
Natrijum - 329 mg
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 75 g
Energetska vrednost porcije - 175 kcal
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Masti - 7 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 29.5 %
Natrijum - 164.5 mg
Vlakna - 3 g