Skuvati puding u mleku i ostaviti da se ohladi. Umutiti margarin sa šećerom u prahu, umešati u puding, dodati mlevene orahe i dobijenom smesom filovati oblatne, te ih ostaviti da se ohlade. Čokoladu sa uljem otopiti na pari da se dobije glazura. Ohlađene oblatne iseći na pravougaonike pa svaki komad umakati u glazuru. Servirati na tanjir i poslužiti.
Čvrsti margarini su nezamnljivi u pekarstvu i poslastičarstvu, i veoma se često koriste kao zamena za puter. Margarin i puter se čuvaju u frižideru ili u zamrzivaču, jer vrlo lako mogu da oksidišu i užegnu.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 315 kcal
Natrijum - 225 mg
Masti - 24 g
Masti (%) - 68 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 2 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 157.5 kcal
Natrijum - 112.5 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 1.5 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 14.5 %
Vlakna - 0.5 g