Priprema testa za palačinke: U dubljoj posudi umutiti jaje, so, šećer, vanil šećer, ulje, pa postepeno dodavati brašno, mleko i mineralnu vodu uz stalno mešanje, vodeći računa da se ne stvore grudvice. Na kraju u smesu dodati sodu bikarbonu.
Palačinke peći u dobro zagrejanom tiganju, prvo jednu stranu 2-3 minuta, a zatim je polako okrenuti i nastaviti pečenje još 1 minut.
Gotove palačinke ređati na tanjir i puniti nadevom.
Nadev za tropiko palačinke
U posudu staviti tropski mix od voća, posuti kokosovim brašnom, preliti rumom i promešati.
Nadevom napuniti palačinke, preklopiti i servirati na tanjir.
Porcija za odraslu osobu - 320 g
Energetska vrednost porcije - 510 kcal
Natrijum - 510 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 55 mg
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 55 g
Ugljeni hidrati (%) - 63 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Natrijum - 255 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 27.5 mg
Belančevine - 4.5 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 27.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 31.5 %
Vlakna - 2.5 g