U šerpi skuvati orahe, šećer i vodu i prohladiti.
Umutiti slatku pavlaku, dodati poparene orahe i dobro promešati.
Piškote umakati u sok i ređati u kalup. Sipati deo fila, posuti višnjama i ponavljati postupak dok se sastojci na potroše.
Tortu ukrasiti višnjama i servirati.
Zbog visokog sadržaja masnoća, plod oraha je veoma podložan kvarenju koji otpočinje delovanjem mikroorganizama koji razgrađuju masnoće. Zato se oljušteni plodovi čuvaju na hladnom, mračnom i suvom mestu gde mogu ostati sveži i duže od šest meseci, dok će se u zamrzivaču sačuvati i do godinu dana.
Porcija za odraslu osobu - 105 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Natrijum - 30 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 61 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 52.5 g
Energetska vrednost porcije - 117.5 kcal
Natrijum - 15 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 30.5 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 15.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 0.5 g