Svežu šargarepu očistiti, skuvati, ohladiti, samleti na mašini za mlevenje mesa i ostaviti da se dobro ocedi. Šećer ušpinovati sa 150 ml vode, dodati pripremljenu šargarepu i mešati da se smesa ujednači, kuvati na tihoj vatri. Zatim dodati sok od dva limuna i narendanu koru jednog limuna i kuvati dok tečnost ne ispari. Filovati oblande smesom i ostaviti da se stegnu. Iseći na štangle.
Porcija za odraslu osobu - 55 g
Energetska vrednost porcije - 50 kcal
Natrijum - 16 mg
Masti - 1 g
Masti (%) - 9 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 88 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 27.5 g
Energetska vrednost porcije - 25 kcal
Natrijum - 8 mg
Masti - 0.5 g
Masti (%) - 4.5 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 0.5 g
Belančevine (%) - 1.5 %
Ugljeni hidrati - 5.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 0.5 g