Toggle Navigation

 

Oblande sa keksom i čokoladom

Pravo iz bakine kuhinje.

Plativoo
Priprema

Ušpinovati šećer sa vodom, dodati margarin i kad se rastopi dodati čokoladu.

Promešati, dodati mleveni keks i skinuti sa vatre.

Posebno umutiti belanca, a posebno žumanca. U vrelu smesu, tek skinutu sa vatre, dodati prvo umućena belanca, a zatim žumanca, neprestano muteći dok se masa ne sjedini (masa će peniti dok se bude mutila pa je treba mutiti sve dok ne prestane da peni).

Filovati oblande, ostaviti da se stegnu i tek tada iseći.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 30 g

Energetska vrednost porcije - 95 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 4 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 48 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 11 mg

Ugljeni hidrati - 13 g

Ugljeni hidrati (%) - 53 %

Natrijum - 93 mg

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 15 g

Energetska vrednost porcije - 47.5 kcal

Belančevine - 0.5 g

Belančevine (%) - 2 %

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 24 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 5.5 mg

Ugljeni hidrati - 6.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %

Natrijum - 46.5 mg

Vlakna - 0 g

Broj osoba

60

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g šećera
    • 16 kašika vode
    • 250 g margarina
    • 200 g mlevenog keksa
    • 60 g čokolade
    • 3 jaja
    • 1 pakovanje oblandi