Suvo grožđe preliti rumom, dodati narendanu koru limuna i promešati. Umutiti puter sa šećerom u prahu i vanil-šećerom i dodati jedno po jedno žumance. Posebno umutiti belanca sa kristal šećerom. Sjediniti obe smese, promešati varjačom i dodati suvo grožđe i rendanu čokoladu. Na kraju u smesu dodati brašno i prašak za pecivo i sve lagano izmešati. Smesu razliti u kalup premazan puterom i posut prezlom i peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko sat vremena. Za to vreme napraviti glazuru od rastopljene čokolade i putera. Kuglof prohladiti i prevrnuti na tacnu. Premazati pekmezom od kajsija, preliti glazurom i ostaviti da se ohladi.
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Natrijum - 131 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 95 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 49 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 35 g
Energetska vrednost porcije - 107.5 kcal
Natrijum - 65.5 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 47.5 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 13.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %
Vlakna - 2 g