Pomešati mleko sa šećerom, dodati džem od kajsija, pa postepeno dodavati brašno, cimet i sodu bikarbonu.
Izmešati sastojke, staviti u podmazan kalup i ispeći kolač.
U vreo kolač špricem utisnuti još malo džema od kajsija, pa modlom u obliku srca vaditi kolače.
Kolačiće ohladiti i preliti glazurom od čokolade rastopljene sa margarinom.
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 80 kcal
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 4 %
Masti - 2 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 1 mg
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 77 %
Natrijum - 276 mg
Voda - 0 %
Porcija za odraslu osobu - 15 g
Energetska vrednost porcije - 40 kcal
Belančevine - 0.5 g
Belančevine (%) - 2 %
Masti - 1 g
Masti (%) - 9.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0.5 mg
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 38.5 %
Natrijum - 138 mg
Voda - 0 %