U činiji izmešati prezlu, smeđi šećer, badem i margarin. Rasporediti masu po tepsiji i ostaviti da se stegne.
U činijicu sipati sok od limuna, mandarine i pomorandže. Dodati želatin, promešati i ostaviti da odstoji 15 minuta. Maline kratko prokuvati u šerpi, dodati razmućen želatin sa sokovima od citrusa i još malo kuvati. Preliti preko kore i ostaviti da se stegne.
Umutiti slatku pavlaku, premazati kolač, posuti rendanom čokoladom i ostaviti da se ohladi i stegne.
Margarita kolač iseći na kocke i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 190 kcal
Natrijum - 80 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 49 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 35 g
Energetska vrednost porcije - 95 kcal
Natrijum - 40 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 24.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0.5 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 10.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 1.5 g