Toggle Navigation

 

Margarita kolač sa malinama

Da biste sami napravili prezle, koristite stari hleb (bez semenki), isecite ga na kriške pa na kockice i prosušite u rerni na najnižoj temperaturi. Prohlađene suve kockice hleba zatim sameljite u mašini za mlevenje oraha. Tako dobijene prezle čuvajte u dobro zatvorenoj kutiji ili tegli.

Plativoo
Priprema

U činiji izmešati prezlu, smeđi šećer, badem i margarin. Rasporediti masu po tepsiji i ostaviti da se stegne.

U činijicu sipati sok od limuna, mandarine i pomorandže. Dodati želatin, promešati i ostaviti da odstoji 15 minuta. Maline kratko prokuvati u šerpi, dodati razmućen želatin sa sokovima od citrusa i još malo kuvati. Preliti preko kore i ostaviti da se stegne.

Umutiti slatku pavlaku, premazati kolač, posuti rendanom čokoladom i ostaviti da se ohladi i stegne.

Margarita kolač iseći na kocke i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 70 g

Energetska vrednost porcije - 190 kcal

Natrijum - 80 mg

Masti - 11 g

Masti (%) - 49 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 1 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 8 %

Ugljeni hidrati - 21 g

Ugljeni hidrati (%) - 43 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 35 g

Energetska vrednost porcije - 95 kcal

Natrijum - 40 mg

Masti - 5.5 g

Masti (%) - 24.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 0.5 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 4 %

Ugljeni hidrati - 10.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

25

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Kora:
    • 200 g prezli
    • 60 g smedeg šecera
    • 100 g mlevenog badema
    • 125 g margarina
  • Nadev:
    • 1 kesica želatina
    • sok od mandarine
    • sok od pomorandže
    • 400 g malina
    • sok od limuna
  • Dekoracija:
    • 200 ml slatke pavlake
    • 100 g rendane čokolade