Penasto umutiti margarin, dodati šećer pomešan sa vanil-šećerom i mutiti dok se šećer ne rastopi.
Kruške oljuštiti i iseći na sitne kockice.
U umućenu smesu od margarina i šećera dodati jaje, brašno pomešano sa praškom za pecivo, i uz dolivanje soka od krušaka umesiti polutečno testo. Isključiti mikser, dodati iseckane kruške posute cimetom i lagano promešati.
Kalup za mafine premazati rastopljenim margarinom i do 2/3 kalupa puniti smesom.
Mafine staviti u rernu zagrejanu na 180°C i peći oko 25 minuta.
Po želji pripremiti sirup od krušaka: prokuvati 300 ml soka od krušaka sa 250 g šećera i sokom od jednog limuna. Sirup kuvati dok se šećer ne rastopi i ohladiti.
Tople mafine preliti sirupom od krušaka, servirati i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 110 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 7 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 18 mg
Ugljeni hidrati - 39 g
Ugljeni hidrati (%) - 65 %
Natrijum - 154 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 55 g
Energetska vrednost porcije - 115 kcal
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 3 %
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 9 mg
Ugljeni hidrati - 19.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %
Natrijum - 77 mg
Vlakna - 1.5 g