Suve kajsije sitno iseckati i staviti u činiju.
Dodati sok od pomorandže, iseckane lešnike, kokos i med.
Masu dobro umutiti i vaditi kašičicom po malo mase, stavljati u papirnu korpicu i dodati ceo lešnik.
Suve kajsije su u odnosu na sveže, bogatije energijom i ugljenim hidratima. Sadrže i do 12 puta više vitamina A nego sveže, a zbog izrazito visoke kocentracije gvožđa koriste se i kao lek za anemiju. Takođe, bogatije su kalcijumom, bakrom, magnezijumom, fosforom i kalijumom
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 90 kcal
Natrijum - 5 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 46 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 15 g
Energetska vrednost porcije - 45 kcal
Natrijum - 2.5 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 5.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 3 g