Suvo grožđe potopiti u malo vode i ostaviti da nabubri.
Jabuke oljuštiti, izrendati i preliti sokom od limuna.
Belance penasto umutiti, dodati cimet, vanil-šećer, šećer, seckane orahe i suvo grože. Promešati i sjediniti sa jabukama.
Razvući lisnato testo oklagijom, staviti fil od jabuka i uviti u rolat.
Premazati umućenim žumancetom i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 25 minuta. Štrudlu izvaditi iz rerne, posuti šećerom u prahu i ostaviti da se ohladi.
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 105 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 7 %
Masti - 6 g
Masti (%) - 46 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 7 mg
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Natrijum - 80 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 25 g
Energetska vrednost porcije - 52.5 kcal
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Masti - 3 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 3.5 mg
Ugljeni hidrati - 6.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Natrijum - 40 mg
Vlakna - 0.5 g