Penasto umutiti jaja sa šećerom pa dodati margarin, kiselo mleko, rendanu koru od limuna i mleko. U smesu postepeno dodavati brašno, prašak za pecivo i kokos. Razliti u kalup za mafine (nauljen ili premazan margarinom) i peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko pola sata. Dok se mafini peku skuvati sirup od vode, šećera, soka od limuna i rendane kore od limuna. Vruće mafine preliti sirupom, ostaviti da se malo prohlade, a zatim ih izvaditi iz kalupa i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Natrijum - 67 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 31 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 58 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 35 g
Energetska vrednost porcije - 90 kcal
Natrijum - 33.5 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 15.5 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 13.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 1 g