Narendati koru od limuna, a ostatak limuna iscediti.
Umutiti margarin sa šećerom, dodavati uz stalno mešanje jedno po jedno jaje, narendanu koru limuna, sok od limuna, brašno i prašak za pecivo. Dobro sjediniti sastojke i po potrebi dodati mleko.
Testo razvući oklagijom i staviti u pripremljenu tepsiju.
Posebno umutiti margarin, šećer, žumance, brašno i iseckan badem. Preko testa u tepsiji narendati pripremljenu smesu i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200*C, oko 25 minuta.
Kolač ohladiti, iseći na kocke i posuti šećerom u prahu.
Poslastice poput ove, za čiju se pripremu koristi margarin, koji je bogat trans mastima, i u kojima je udeo kako ukupnih, tako i zasićenih skoro 50% energetske vrednosti porcije, nisu pogodne za osobe koje imaju poremećaj metabolizma lipoproteina, srčane bolesti ili pak dijabetes.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 330 kcal
Natrijum - 180 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 48 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 64 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 39 g
Ugljeni hidrati (%) - 46 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 165 kcal
Natrijum - 90 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 32 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 19.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 1 g