U posudu staviti obe vrste brašna, margarin, jaje, mleko, šećer i prašak za pecivo i umesiti glatko testo.
Ostaviti da odstoji na toplom mestu oko sat vremena.
Zagrejati mleko, dodati šećer, mak, sojine ljuspice i suvo grože. Kuvati fil dok se ne zgusne.
Testo podeliti na dva dela, razvući oklagijom na veličinu tepsije i donju koru staviti u tepsiju. Premazati koru filom, preklopiti drugom korom i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200°C.
Peći oko 30 minuta, izvaditi i ostaviti da se ohladi pre sečenja.
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 125 kcal
Natrijum - 51 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 5 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 91 g
Ugljeni hidrati (%) - 66 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 20 g
Energetska vrednost porcije - 62.5 kcal
Natrijum - 25.5 mg
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 2.5 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 45.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 0.5 g