Toggle Navigation

 

Lava kolač

Lava kolač - erupcija ukusa.

Plativoo
Priprema

Na pari otopiti čokoladu, dodati puter i šećer i sjediniti.

Posebno umutiti 6 jaja (ne sme da zapeni) i pomešati sa brašnom i rastopljenom čokoladom sa šećerom i puterom.

Kalupe podmazati puterom, posuti mlevenim keksom, a zatim izliti smesu.

Kolač peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 10 minuta, sve dok se kora ne zapeče.

(Napomena: kolač u sredini mora ostati tečan).

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 75 g

Energetska vrednost porcije - 295 kcal

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 7 %

Masti - 22 g

Masti (%) - 63 %

Zasićene masti - 12 g

Holesterol - 147 mg

Ugljeni hidrati - 21 g

Ugljeni hidrati (%) - 30 %

Natrijum - 167 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 37.5 g

Energetska vrednost porcije - 147.5 kcal

Belančevine - 2.5 g

Belančevine (%) - 3.5 %

Masti - 11 g

Masti (%) - 31.5 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 73.5 mg

Ugljeni hidrati - 10.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 15 %

Natrijum - 83.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

12

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g čokolade
    • 200 g putera
    • 80 g šećera
    • 6 jaja
    • 60 g brašna
    • 50 g mlevenog keksa
Ključne reči:
čokolada puter jaja mleveni keks