Umutiti jaja, dodati šećer, brašno, ulje, mleko, kokos, prašak za pecivo i ekstrakt vanile.
Smesu dobro umutiti, sjediniti sastojke i razliti u pripremljenu tepsiju.
Jabuke i kruške oljuštiti, iseći na kriške i zajedno sa suvim grožđ em poređ ati po testu u tepsiji.
Staviti kolač da se peče u rernu zagrejanu na 180°C i peći oko 40 minuta.
Gotov kolač ohladiti, iseći na kocke, posuti šećerom u prahu i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 165 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 8 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 27 mg
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Natrijum - 63 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 82.5 kcal
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 3 %
Masti - 4 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 13.5 mg
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Natrijum - 31.5 mg
Vlakna - 0.5 g