Toggle Navigation

 

Lagani kolač sa jabukama i kruškama

Jabuka pluta na vodi zato što ima 25 procenata vazduha.

Plativoo
Priprema

Umutiti jaja, dodati šećer, brašno, ulje, mleko, kokos, prašak za pecivo i ekstrakt vanile.

Smesu dobro umutiti, sjediniti sastojke i razliti u pripremljenu tepsiju.

Jabuke i kruške oljuštiti, iseći na kriške i zajedno sa suvim grožđ…em poređ…ati po testu u tepsiji.

Staviti kolač da se peče u rernu zagrejanu na 180°C i peći oko 40 minuta.

Gotov kolač ohladiti, iseći na kocke, posuti šećerom u prahu i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 60 g

Energetska vrednost porcije - 165 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 6 %

Masti - 8 g

Masti (%) - 42 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 27 mg

Ugljeni hidrati - 22 g

Ugljeni hidrati (%) - 52 %

Natrijum - 63 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 30 g

Energetska vrednost porcije - 82.5 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 3 %

Masti - 4 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 13.5 mg

Ugljeni hidrati - 11 g

Ugljeni hidrati (%) - 26 %

Natrijum - 31.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

24

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 3 jajeta
    • 250 g brašna
    • 150 ml ulja
    • 150 ml mleka
    • 200 g šećera
    • 50 g kokosa
    • 1 kesica praška za pecivo
    • 1 kašičica ekstrakta vanile
    • 2 kruške
    • 2 jabuke
    • 50 g suvog grožda
Ključne reči:
jabuke kruške suvo grožđe kokos