Keks pomešati sa sokom od jabuke, sjediniti i smesu za koru staviti u kalup.
Čokoladu rastopiti i prohladiti. Umutiti u činiji sitan sir sa šećerom. Dodati čokoladu u umućenu pavlaku.
Polovinu borovnica staviti na koru od keksa, premazati polovinom fila, dodati ostatak borovnica i preostali fil.
Ukrasiti i dobro ohladiti tortu.
Porcija za odraslu osobu - 105 g
Energetska vrednost porcije - 195 kcal
Natrijum - 260 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 2 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 64 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 52.5 g
Energetska vrednost porcije - 97.5 kcal
Natrijum - 130 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 16.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Vlakna - 1 g