Toggle Navigation

 

Krem od jagoda i mente

Jagode su najpopularnija vrsta jagodičastog voća u svetu. Postoji ogroman broj varijeteta ovog mirisnog voća velike slasti, koji se razlikuju po ukusu, veličini, teksturi, otpornosti i drugim karakteristikama.

Plativoo
Priprema

Umutiti penasto belanca sa šećerom.

Pavlaku umutiti u čvrst šlag.

Sjediniti obe smese, dodati jogurt i iseckanu svežu mentu.

Polovinu jagoda rasporediti u češe, staviti preko krem i ukrasiti preostalim jagodama.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 250 g

Energetska vrednost porcije - 370 kcal

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 6 %

Masti - 23 g

Masti (%) - 53 %

Zasićene masti - 14 g

Holesterol - 73 mg

Ugljeni hidrati - 39 g

Ugljeni hidrati (%) - 41 %

Natrijum - 70 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 125 g

Energetska vrednost porcije - 185 kcal

Belančevine - 2.5 g

Belančevine (%) - 3 %

Masti - 11.5 g

Masti (%) - 26.5 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 36.5 mg

Ugljeni hidrati - 19.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %

Natrijum - 35 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g jagoda
    • sveža menta
    • 250 ml slatke pavlake
    • 2 belanceta
    • 100 ml jogurta
    • 100 g šećera u prahu