Jabuke oljuštiti, izrendati u činiju i preliti sokom od limuna.
Umutiti slatku pavlaku, dodati jabuke, šećer u prahu, cimet i suvo grožđe. Dobro sve izmešati i sjediniti fil.
Piškote umakati u sok od jabuke, ređati u kalup da se prekrije dno i premazati polovinom fila. Preko fila poređati ponovo piškote, premazati ostatkom fila i poklopiti preostalim piškotama.
Tortu ohladiti, premazati šlagom i ukrasiti po želji.
Porcija za odraslu osobu - 110 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Natrijum - 35 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 68 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 39 g
Ugljeni hidrati (%) - 73 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 55 g
Energetska vrednost porcije - 105 kcal
Natrijum - 17.5 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 34 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 19.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 36.5 %
Vlakna - 0.5 g