Umutiti penasto belanca, dodati šećer i mutiti sve dok se šećer ne rastopi.
Dodati brašno, prstohvat soli, rastopljen margarin, brusnice, suvo grožđe i suve kajsije, orahe i kakao. Smesu promešati i razliti u pripremljen rebrasti kalup.
Kolač peći u rerni zagrejanoj na 150°C oko pola sata.
Komisbrot ohladiti, prevrnuti na tacnu i iseći na manje komade.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 10 %
Masti - 10 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 53 %
Natrijum - 87 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 117.5 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 5 %
Masti - 5 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %
Natrijum - 43.5 mg
Vlakna - 1 g