Breskve dobro ocediti od soka.
Razdvojiti žumanca od belanaca. Umutiti belanca u čvrst sneg.
Izmiksati žumanca, dodati mlevene orahe, šećer, brašno, cimet, prašak za pecivo i sok od kompota.
Sjediniti masu sa šaumom, izliti u kalup za tortu obložen papirom za pečenje, poredjati okolo breskve i polutke oraha.
Peći u zagrejanoj rerni oko 25 minuta na 180*C.
Kolač prohladiti, iseći i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 330 kcal
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 9 %
Masti - 18 g
Masti (%) - 49 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 106 mg
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Natrijum - 163 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 85 g
Energetska vrednost porcije - 165 kcal
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Masti - 9 g
Masti (%) - 24.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 53 mg
Ugljeni hidrati - 17.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Natrijum - 81.5 mg
Vlakna - 1 g