U blenderu samleti suvo grožđe, iseckanu pomorandžu i lešnike, a zatim uliti slatku pavlaku i promešati.
U činiji umutiti margarin, šećer i jaja. Dodati brašno, prašak za pecivo, muskatni oraščić i masu iz blendera. Dobro promešati obe smese i razliti u pripremljen kalup.
Ispeći kolač u zagrejanoj rerni na 220*C, oko 30 minuta.
Čokoladu rastopiti. Kolač dobro ohladiti, iseći na željene oblike, servirati na tanjir i preliti čokoladom.
Porcija za odraslu osobu - 55 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Natrijum - 53 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 50 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 18 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 27.5 g
Energetska vrednost porcije - 85 kcal
Natrijum - 26.5 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 9 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 9.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 0.5 g