šećer i kokos pomešati, pa dodati istopljen margarin i malo mleka. Masu podeliti na dva dela. U prvi deo staviti istopljenu čokoladu, umesiti i rastanjiti oklagijom. Preko kore premazati preostali, beli deo krema, uviti kao rolat i ostaviti da se stegne. Kokos salamu iseći na kolutove, servirati i po želji dekorisati rastopljenom čokoladom.
Poslastica ima veliki sadržaj ukupnih i zasićenih masti, iz sastava kokosa i margarina, te nije pogodna za ishranu osoba sa povišenim masnoćama i šećerom u krvi.
Porcija za odraslu osobu - 65 g
Energetska vrednost porcije - 320 kcal
Natrijum - 80 mg
Masti - 25 g
Masti (%) - 67 %
Zasićene masti - 16 g
Holesterol - 2 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 2 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 32.5 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Natrijum - 40 mg
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 33.5 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 1 %
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Vlakna - 2 g