Kokosovo brašno, šećer u prahu i jaja staviti u posudu, promešati i dodati rastopljenu čokoladu. Umesiti smesu i ostaviti da se stegne. Formirati kuglice od smese, uvaljati u kokosovo brašno i staviti u papirne korpice.
Kokosovo brašno se najčešće koristi u poslasticama, sitnim kolačima i tortama, ali se vrlo dobro slaže i sa egzotično začinjenim slanim jelima, naročito sa piletinom, ćuretinom i morskim plodovima.
Porcija za odraslu osobu - 25 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Natrijum - 8 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 53 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 14 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 12.5 g
Energetska vrednost porcije - 55 kcal
Natrijum - 4 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 26.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 7 mg
Belančevine - 0.5 g
Belančevine (%) - 2 %
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 1 g