Obložiti pravougaoni kalup papirom za pečenje i namazati uljem.
U veću posudu staviti musli, kokos i smeđi šećer, a u drugoj posudi rastopiti margarin sa vanil šećerom pa dodati musliju.
Sve sastojke dobro izmešati i sipati u pripremljen kalup. Poravnati površinu i peći 15 minuta u zagrejanoj rerni na 180 °C.
Izvaditi iz rerne i odmah premazati glazurom.
Kolač ostaviti u kalupu da se ohladi, izvaditi ga i iseći na kocke.
Glazuru praviti u manjoj šerpi. Šećer u prahu, cimet, margarin i med izmešati i kada provri, kuvati još jedan minut, te odmah preliti preko kolača i poravnati.
Ohlađene kocke od muslija servirati i poslužiti.
Smeđi šećer ima neznatno manju energetsku vrednost od belog šećera. Međutim, zbog sitnijih zrna kristala, jedna kašičica smeđeg šećera ima energetsku vrednost od 48 kcal u odnosu na 45 kcal koliko ima kašičica belog šećera. Budite pažljivi!
Porcija za odraslu osobu - 75 g
Energetska vrednost porcije - 360 kcal
Natrijum - 115 mg
Masti - 23 g
Masti (%) - 55 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 37.5 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Natrijum - 57.5 mg
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 27.5 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 2 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %
Vlakna - 1.5 g