Izmešati kesten pire, slatku pavlaku i mleko. Penasto umutiti puter sa šećerom, dodati jedno po jedno jaje, a zatim u smesu ručno dodavati brašno, vanil-šećer, prašak za pecivo, cimet, mlevene bademe i kesten pire sa mlekom i pavlakom. Dobro promešati sastojke i razliti u kalup premazan puterom i posut prezlom ili brašnom. U kuglof dodati iseckanu crnu čokoladu, promešati kašikom i staviti kuglof da se peče. Peći oko 50 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C. Ispečen kuglof prvo dobro ohladiti, pa tako ohlađen izvaditi iz kalupa. Kesten kuglof dekorisati glazurom od rastopljene bele čokolade ili ga posuti šećerom u prahu.
Porcija za odraslu osobu - 65 g
Energetska vrednost porcije - 190 kcal
Natrijum - 113 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 43 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 56 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 50 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 32.5 g
Energetska vrednost porcije - 95 kcal
Natrijum - 56.5 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 21.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 28 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 10.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 0.5 g