Kruške oljuštiti i iseckati na kockice.
Upržiti šećer, uliti sok od limuna i kuvati dok se grilijaš ne rastopi. Dodati iseckane kruške, promešati i ostaviti da se ohladi.
Umutiti penasto žumanca, dodati gustin i mleko, skuvati krem i ohladiti.
Umutiti pavlaku u šlag, dodati krem i kruške, promešati, staviti da se zamrzne i nakon toga servirati sladoled u čaše.
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Natrijum - 38 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 98 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 62 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 85 kcal
Natrijum - 19 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 49 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 2 g