Suve kajsije samleti na mašini za meso, dodati šećer u prahu i mesiti dok se masa ne ujednači. Smesu staviti na list oblande i prvo je rasporediti rukama, a zatim i oklagijom.
Ušpinovati šećer sa vodom, dodati margarin i kad masa postane gusta kao za slatko skloniti je sa grejnog tela. U smesu dodati mlevene orahe i keks, promešati i ohladiti par minuta.
Filom premazati kajsije i ostaviti da se ohladi.
Rastopiti čokoladu sa margarinom i glazurom premazati fil.
Pre serviranja iseći štangle, dekorisati listićima badema i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 130 kcal
Natrijum - 59 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 46 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 49 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 15 g
Energetska vrednost porcije - 65 kcal
Natrijum - 29.5 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %
Vlakna - 2 g