U činiju staviti brašno, jaja, puter, prašak za pecivo, šećer, vanil šećer, so, sok od limuna, rum, suvo grožđe i sitno iseckane suve kajsije.
Umesiti testo i kad se počne odvajati od zidova posude, staviti ga na radnu površinu i blago premesiti.
Staviti u tepsiju premazanu uljem i peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 20 minuta. Potom sniziti temperaturu na 180*C i nastaviti sa pečenjem sve dok hleb ne dobije zlatno žutu boju.
Voćni hleb ohladiti i poslužiti uz slatki obrok.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 360 kcal
Natrijum - 334 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 91 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 53 g
Ugljeni hidrati (%) - 60 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Natrijum - 167 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 45.5 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 26.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 0.5 g