Želatin razmutiti sa sokom od pomorandže i ostaviti da odstoji.
Sir umutiti sa šećerom i dodati jogurt. Želatin kratko prokuvati i dodati u jogurt. Pavlaku umutiti i sjediniti sa kremom. Kivi oljuštiti i iseći na kockice. Ostaviti deo za ukrašavanje.
Kalup obložiti piškotama umočenim u mleko ili sok i poređati po dnu. Saviti preko piškota deo fila, kockice kivija, ostatak fila i kivi odvojen za ukrašavanje isečen na kolutove.
Ohladiti tortu i servirati.
Prilikom kupovine, kivi lagano pritisnite, ukoliko je blago mekan, znači da je zreo i sladak. Izbegavajte kupovinu plodova koji su jako mekani ili im je kora oštećena i sa tamnim mrljama.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Natrijum - 90 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 55 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 71 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 70 kcal
Natrijum - 45 mg
Masti - 1 g
Masti (%) - 5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 27.5 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Ugljeni hidrati - 12.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 35.5 %
Vlakna - 0.5 g