Toggle Navigation

 

Jagoda krem za decu

Koristite voćni jogurt od istog voća koje koristite u poslastici ili ga pripremite sami tako što ćete u običan jogurt dodati sitno iseckano voće.

Plativoo
Priprema

Umutiti pavlaku u šlag i dodati iseckane jagode.

Rasporediti polovinu šlaga u čaše, posuti sa delom keksa, preliti voćnim jogurtom, dodati preostali keks i ukrasiti sa ostatkom šlaga (vaditi kugle kao za sladoled).

Staviti po celu jagodu kao ukras i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 180 g

Energetska vrednost porcije - 250 kcal

Natrijum - 236 mg

Masti - 13 g

Masti (%) - 45 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 42 mg

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 9 %

Ugljeni hidrati - 30 g

Ugljeni hidrati (%) - 46 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 125 kcal

Natrijum - 118 mg

Masti - 6.5 g

Masti (%) - 22.5 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 21 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 4.5 %

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 23 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g jagoda
    • 200 ml slatke pavlake
    • 400 ml voćnog jogurta
    • 100 g mlevenog keksa
Ključne reči:
jagode voćni jogurt šlag