Jabuke oguliti i izdubiti sredinu, odnosno odstraniti koštice. U posudu staviti smokve iseckane na manje komade, dodati med i cimet, a zatim lagano promešati. Ovom masom puniti jabuke. Lisnato testo razviti oklagijom i iseći na 4 jednaka dela. U sredinu svakog staviti jabuku i spojiti krajeve testa u vidu paketa. Premazati umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni 30 minuta na 200*C. Prohlađene paketiće servirati na tanjir i posuti šećerom u prahu.
Poslastica u kojoj povremeno mogu da uživaju deca i odrasle, zdrave i fizički aktivne osobe jer lisnato testo predstavlja jedan od izvora štetnih transmasnih kiselina koje se smatraju jednim od uzroka gojaznosti, kardiovaskularnih oboljenja i dijabetesa
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 455 kcal
Natrijum - 145 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 53 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 64 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 105 g
Energetska vrednost porcije - 227.5 kcal
Natrijum - 72.5 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 26.5 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 3 g