Kornfleks izdrobiti u činiji.
Čokoladu i margarin otopiti na pari, dodati kornfleksu, promešati, te sipati u podmazan kalup za torte.
Želatin rastvoriti sa malo hladnog jogurta.
Ostatak jogurta ugrejati i pomešati sa rastopljenim želatinom, pa ostaviti da se ohladi.
Maline i šećer dodati u ohlađen jogurt.
Fil sipati na testo od kornfleksa i ostaviti da se stegne i ohladi. Hladnu tortu dekorisati šlagom, servirati i poslužiti.
Malina je veoma osetljivo i lako kvarljivo voće, pa se pažljivo mora čuvati. Pre stavljanja u frižider treba izdvojiti plodove koji pokazuju znake kvarenja. Najbolje ih je potrošiti isti dan, a ako se to ne uradi, mogu stajati u frižideru najviše 1-2 dana. Maline se mogu i zamrznuti – cele ili kao blago zašećerena kaša, i čuvati u zamrzivaču do 12 meseci.
Porcija za odraslu osobu - 115 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 160 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 3 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 53 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 57.5 g
Energetska vrednost porcije - 115 kcal
Natrijum - 80 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 1.5 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %
Vlakna - 1.5 g