Umutiti belanca u čvrst sneg. Postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne rastopi. Zatim varjačom lagano umešati orahe, smokve i grožđe. Rasporediti smesu u pleh obložen pek papirom i sušiti koru u rerni na 150*C, oko 45 minuta. Pečenu i ohlađenu koru iseći po dužini na tri dela.
Žumanca i šećer umutiti penasto na pari i ohladiti. Dodati u masu izrađen margarin, promešati i podeliti na dva dela.
U jedan deo umešati kokos, a u drugi dodati rastopljenu i ohlađenu čokoladu.
Filovati tortu: kora, kokos fi, kora, čokoladni fil i kora.
Tortu premazati i dekorisati umućenom pavlakom.
Porcija za odraslu osobu - 110 g
Energetska vrednost porcije - 420 kcal
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 27 g
Masti (%) - 56 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 143 mg
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Natrijum - 108 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 55 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 3 %
Masti - 13.5 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 71.5 mg
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Natrijum - 54 mg
Vlakna - 0.5 g