Umesiti testo od 200 g prosejanog brašna, 35 g šećera u prahu, 75 g hladnog neslanog putera (u komadićima) i 2 kašike rendane kore od limuna. Dodati žumance i 60 ml hladnog „Tonic water“-a i još malo umesiti testo pa formirati loptu, uviti u foliju pa ostaviti u frižideru da se ohladi oko pola sata. Zagrejati rernu na 180°C.
Nauljiti okrugao kalup sa rebrastim obodom. Izvaditi testo iz frižidera, oklagijom razvaljati na debljinu 5 mm i staviti u kalup. Vratiti u frižider na još 15 minuta. Izvaditi, izbockati testo viljuškom, staviti preko papir za pečenje i sipati pirinač ili pasulj (zbog težine, da testo previše ne naraste, tj.da se ne naduva). Peći 10 minuta, zatim izvaditi iz rerne, skloniti papir i pirinač i peći još 5 minuta dok testo ne dobije zlatnu boju. Izvaditi da se ohladi.
Za krem umutiti 4 jajeta sa 165 g šećera, 1 kašikom rendane korice limuna i 185 ml isceđenog soka od limuna, 150 ml slatke pavlake i 60 ml džina. Filovati kremom pečeno testo i peći oko 20-25 minuta, taman dok se ne stegne.
U međuvremenu, za sirup staviti u tiganj 150 g šećera, 250 ml „Tonic water“-a i sok od dva limuna, zagrejati na laganoj vatri i kuvati uz neprestano mešanje, dok se šećer ne rastopi. Dodati 60 ml džina i kuvati na laganoj vatri još 5-10 minuta dok se sirup ne zgusne. Potpuno ohladiti sirup.
Preliti sirupom pitu, rashladiti i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 430 kcal
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 18 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 176 mg
Ugljeni hidrati - 54 g
Ugljeni hidrati (%) - 58 %
Natrijum - 92 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 3 %
Masti - 9 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 88 mg
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Natrijum - 46 mg
Vlakna - 0.5 g