Umutiti jaja sa šećerom, sve dok se šećer ne rastopi. U smesu dodati brašno i prašak za pecivo, promešati žicom za mućenje i razliti u pleh obložen papirom za pečenje (žuti rolat peći u manjem plehu). Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 20 minuta (bez otvaranja rerne).
Za tamni rolat, umutiti penasto belanca uz postepeno dodavanje šećera i mutiti dok se šećer ne rastopi. Dodavati jedno po jedno žumance i mešati žicom za mućenje. Pažljivo, varjačom, umešati orahe pomešane sa brašnom i praškom za pecivo i smesu razliti u veći pleh obložen papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 20 minuta dok blago ne potamni.
Pečene kore i za žuti i za tamni rolat uviti u vlažne pamučne krpe i ostaviti da se prohlade.
Dok se kore peku pripremiti krem za tamni rolat. Žumanca i šećer kuvati na pari dok se ne zgusnu, dodati crnu čokoladu izlomljenu na kockice i rastopiti i na kraju dodati puter i mleko. Mešati krem dok se sastojci ne sjedine.
Žuti rolat premazati džemom od kajsija i uviti.
Tamni rolat premazati čokoladnim kremom, staviti na kraj žuti rolat i uviti dupli rolat.
Rastopiti čokoladu sa kockicom margarina i uljem i glazurom premazati rolat. Posuti listićima badema i ostaviti da se ohladi.
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 9 %
Masti - 7 g
Masti (%) - 48 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 53 mg
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Natrijum - 36 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 70 kcal
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 26.5 mg
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Natrijum - 18 mg
Vlakna - 0.5 g