Toggle Navigation

 

Čupavci

Sočni čokoladni biskvit uvaljan u kokos.

Plativoo
Priprema

Margarin i šećer penasto izraditi. Zatim dodati jaja, mleko, brašno i prašak za pecivo. Promešati varjačom i razliti u dublju tepsiju. Ispeći koru na 200*C, oko 25 minuta. 

Iseći na kocke pečeno testo i ohladiti. 

U šerpi skuvati mleko, šećer i čokoladu. Umakati svaku kocku testa u preliv, zatim u kokos i ređati na tacnu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 60 g

Energetska vrednost porcije - 185 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 6 %

Masti - 8 g

Masti (%) - 40 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 15 mg

Ugljeni hidrati - 26 g

Ugljeni hidrati (%) - 54 %

Natrijum - 75 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 30 g

Energetska vrednost porcije - 92.5 kcal

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 3 %

Masti - 4 g

Masti (%) - 20 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 7.5 mg

Ugljeni hidrati - 13 g

Ugljeni hidrati (%) - 27 %

Natrijum - 37.5 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

30

Vreme pripreme

50 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Kora:
    • 2 jaja
    • 90 g margarina
    • 250 g šećera
    • 300 ml mleka
    • 300 g brašna
    • 1 prašak za pecivo
  • Preliv:
    • 300 ml mleka
    • 10 kašika šećera
    • 5 štangli čokolade za kuvanje
  • Ostali sastojci:
    • 200 g kokosa
Ključne reči:
jaja margarin kokos mleko čokolada