Razdvojiti belanca i žumanca.
U šerpi rastopiti margarin, dodati brašno, mleko, promešati i kuvati dok se ne zgusne. U prohlađenu smesu dodati kakao, šećer i žumanca. Dobro izmešati sve sastojke.
Umutiti penasto belanca i pažljivo pomešati sa kremom.
Posude za sufle premazati margarinom i posuti šećerom u prahu. Uliti masu i peći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 10 minuta.
U šerpi skuvati krem od biljne pavlake, preostale čokolade i vanil-šećera.
Sufle prohladiti i servirati uz čokoladni krem.
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 430 kcal
Natrijum - 158 mg
Masti - 24 g
Masti (%) - 48 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 162 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 50 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 85 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Natrijum - 79 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 81 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 0.5 g