Odvojiti žumanca od belanaca. U žumanca dodavati kašiku po kašiku šećera i mutiti, a belanca umutiti u čvrst sneg. U umućena žumanca dodati kakao i ekstrakt vanile. Izmešati smesu od žumanaca i belanaca, promešati žicom za mućenje i razliti u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Koru peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 20 minuta, bez otvaranja rerne. Gotovu koru uviti u vlažnu pamulnu krpu i ostaviti da se ohladi. 100 ml slatke pavlake ugrejati, staviti belu čokoladu, rastopiti uz neprestano mešanje i ostaviti da se ohladi. Ostatak slatke pavlake umutiti u šlag. Pomešati ohlađenu čokoladu i šlag, promešati i napraviti krem. Odviti koru, premazati većom količinom krema, na jedan kraj staviti oceđene višnje i uviti u rolat. Premazati rolat ostatkom krema i ohladiti.
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Natrijum - 26 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 50 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 54 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 20 g
Energetska vrednost porcije - 60 kcal
Natrijum - 13 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 27 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 0 g