Umutiti jaja sa jogurtom i uljem, a zatim dodati brašno, šećer, kakao i prašak za pecivo i mešati žicom za mućenje dok se sastojci ne sjedine. Smesu za koru razliti u podmazan kalup i peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 30 minuta. Pečenu koru ostaviti da se dobro ohladi.
Za prvi fil penasto umutiti puter sa šećerom u prahu i kakaom i po potrebi dodati kašiku vode.
Za pripremu drugog filana pari otopiti crnu čokoladu i prohladiti. Umutiti slatku pavlaku, dodati čokoladu, promešati i prohladiti.
Ohlađenu koru horizontalno iseći na dva dela da bi se dobile tri kore. Premazati kore prvo tamnim filom u tankom sloju, zatim dodati polovinu drugog fila, preko staviti drugu koru i ponoviti postupak. Treću koru premazati samo prvim filom.
Rastopiti čokoladu sa malo ulja i toplom glazurom preliti tortu, a zatim je dekorisati listićima čokolade.
Porcija za odraslu osobu - 75 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 15 g
Masti (%) - 47 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 32 mg
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Natrijum - 139 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 37.5 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 3 %
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 23.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 16 mg
Ugljeni hidrati - 17.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Natrijum - 69.5 mg
Vlakna - 0.5 g