Želatin razmutiti sa sokom od pomorandže i ostaviti da odstoji.
Čokoladu rastopiti sa malo vode i ostaviti da se prohladi.
Pomorandže sitno iseckati i ostaviti da se procede.
Umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag, dodati šećer u prahu, razmućen želatin i rastopljenu čokoladu. Promešati masu i podeliti na dva dela.
U prvi deo nadrobiti integralni keks i rasporediti po kalupu.
U drugi deo staviti komadiće pomorandži i premazati preko prvog fila. Ostaviti da se dobro ohladi i stegne.
Tortu pre služenja ukrasiti kriškama pomorandže.
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Natrijum - 113 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 62 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 85 kcal
Natrijum - 56.5 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0.5 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 0.5 g