Belanca ulupati sa šećerom, dodati, jedno po jedno žumance, a zatim umešati brašno i kakao.
Uliti masu u kalup za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 200*C, oko 20 minuta. Gotov patišpanj preseći po širini da bi se dobile tri kore.
Mutiti jaja sa šećerom i kuvati na pari. Kada se zgusne, dodati čokoladu i ostaviti da se ohladi.
Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu i umešati u ohlađenu smesu od čokolade.
Celu pomorandžu staviti u blender, usitniti i dodati u krem. Krem promešati da bi se svi sastojci sjedinili i potom premazivati kore.
Napraviti glazuru od ulja i čokolade, preliti preko torte i ostaviti da se stegne.
Carsku čokoladnu tortu iseći, servirati i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Natrijum - 170 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 175 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 145 kcal
Natrijum - 85 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 87.5 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 17.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 0.5 g