Čokoladu rastopiti i prohladiti.
Razdvojiti žumanca i belanca. Umutiti belanca u čvrst sneg, dodavati postepeno šećer i mutiti dok se ne rastopi. Varjačom lagano umešati žumanca, brašno, orahe, čokoladu, vodu i prašak za pecivo.
Razliti masu u okrugli kalup obložen pek papirom i ispeći koru u rerni na 200*C, oko 25 minuta.
U šerpici rastopiti čokoladu, vodu, gustin i burbon vanilu. Umutiti penasto jaja sa šećerom na pari i ohladiti.
Dobro izraditi margarin, sjediniti sa kremom i čokoladom.
Premazati koru filom, ukrasiti šlagom i dekorisati.
Porcija za odraslu osobu - 105 g
Energetska vrednost porcije - 420 kcal
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 5 %
Masti - 30 g
Masti (%) - 62 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 80 mg
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Natrijum - 167 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 52.5 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Masti - 15 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 40 mg
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Natrijum - 83.5 mg
Vlakna - 0.5 g