Kruške oljuštiti, preseći na polovine, izdubiti i skuvati u portu (belo vino) (do 70%) zajedno sa cimetom i karanfilićem.
Orahe, bademe i med sjediniti, napuniti kruške, poređati u tepsiju i zapeći 10-ak minuta u rerni zagrejanoj na 180*C.
Šipku vanile raseći, izvaditi nožem sredinu i pomešati sa slatkom pavlakom. Umutiti slatku pavlaku sa vanilom u šlag.
Zapečene kruške servirati na tanjir, dekorisati šlagom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 330 kcal
Natrijum - 30 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 125 g
Energetska vrednost porcije - 165 kcal
Natrijum - 15 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 15.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 2 g