Toggle Navigation

 

Bombice sa malinama

Sok od svežih malina okrepljuje organizam iscrpljen prehladom i visokom temperaturom.....

Plativoo
Priprema

Maline izgnječiti, dodati šećer i keks.

Mlečnu čokoladu rastopiti, prohladiti i dodati u smesu. Promešati i ostaviti u frižider da se stegne.

Crnu čokoladu rastopiti sa uljem i ostaviti da se prohladi.

Vaditi kašičicom po malo ohlađene smese od malina na tacnu, preliti čokoladom, posuti lešnicima i ostaviti da se stegnu u frižider.

Poređati u papirne korpice i do služenja držati u frižideru.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 170 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 5 %

Masti - 9 g

Masti (%) - 43 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 2 mg

Ugljeni hidrati - 24 g

Ugljeni hidrati (%) - 52 %

Natrijum - 113 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 25 g

Energetska vrednost porcije - 85 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 2.5 %

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 21.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 1 mg

Ugljeni hidrati - 12 g

Ugljeni hidrati (%) - 26 %

Natrijum - 56.5 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Preliv:
    • 200 g crne čokolade za kuvanje
    • 2 kašike ulja
    • 20 g seckanih lešnika
    • 200 g mlevenog keksa
    • 300 g malina
    • 200 g mlečne čokolade
    • 60 g šećera u prahu