Jaja penasto umutiti. U drugoj činiji penasto umutiti puter, a zatim dodati šećer i umućena jaja. Smesu umutiti mikserom. Dodati rastopljenu čokoladu, kakao, brašno i prašak za pecivo, pažljivo promešati da se sastojci sjedine, a zatim smesu premestiti u podmazan kalup. Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 30 minuta. Izvaditi kolač iz rerne i dok je još vreo preliti ga hladnim mlekom i ostaviti da se natopi. U šerpu staviti crnu čokoladu, dodati mlečnu čokoladu i puter i rastopiti. Kada se čokolade rastope doliti neutralnu pavlaku za kuvanje i uz neprestano mešanje kuvati dok se ne zgusne. Preliti toplu glazuru preko kolača i ostaviti da se ohladi i stegne. Blatnjavi kolač iseći na kocke i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 130 kcal
Natrijum - 82 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 64 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 42 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 20 g
Energetska vrednost porcije - 65 kcal
Natrijum - 41 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 21 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 5.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Vlakna - 0 g