Čokoladu rastopiti u šerpi, dodati kafu, sok i kornfleks. Sjediniti masu i rasporediti po kalupu.
Umutiti penasto belanca sa šećerom, dodati bademe, promešati i napraviti puslice od smese. Puslice sušiti u rerni zagrejanoj na 120*C oko 2 sata.
Kafu razmutiti sa rumom, dodati želatin, promešati ostaviti da odstoji 15 minuta. Šećer i maskarpone sir dobro izmešati. Umutiti slatku pavlaku, dodati smesu od sira i pripremljenu kafu, promešati i sjediniti fil.
Na koru od kornfleksa naneti fil i poređati puslice. Ukrasiti po želji.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Natrijum - 150 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 71 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 105 kcal
Natrijum - 75 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 9 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 0.5 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 18.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 35.5 %
Vlakna - 0.5 g